Heroin-avhengighetsbehandling

Fysisk og psykisk heroinavhengighet er så sterk at nesten ingen kan slå avhengighetssyklus på egen hånd. Profesjonell medisinsk hjelp, kompleks og kontinuerlig behandling er nødvendige.

Det er noen få muligheter for Heroinbehandlinger, som inkluderer:  

  • - medisinsk opioidavgiftning og psykologisk behandling av avhengighet;
  • - langtidsvirkende Naltrexon programmer;
  • - rådgivning, 12-steg gruppeterapi inkludert;  
  • - Opiaterstatningsterapi.

Vår klinikk støtter ikke idé av Metadon-behandling, siden den er I fleste tilfeller sett som en banal erstatning av en type opoidavhengighet for en annen, enda mer vanedannende. Men likevel, i noen tilfeller godkjenner vi bruk av Suboxone-behandling under streng medisinsk overvåking som en effektiv måte å overvelde heroinavhengighet.

Når det gjelder andre metoder for heroinbehandling, så er vi helt sikre på at helbredelse fra heroinavhengighet kan nås kun gjennom trygg, effektiv og sikker måte ved å bruke komplekse behandlingsprogrammer der stoffavgiftning, behandling av psykisk avhengighet, langtidsvirkende naltrexonbehandling  og rådgivende programmer er obligatorisk inkluderte.  

 

Fysisk avhengighet. Toleranse og abstinenssymptomer. 

Ved psykisk avhengighet, utvikler en heroinavhengig fort en fysisk stoffavhengighet, karakteristisk for

heroinabstinens fysiske abstinenssymptome

 en økende stofftoleranse og tilstedeværelse av abstinenssyndrom. Toleranse er definert som et

Heroinabstinens  kan begynne så snart som fire-seks timer etter det siste skuddet, når brukeren begynner å føle seg irritert, engstelig, nervøs, som stoffet forlater kroppen. Fysisk abstinens kan vare opp til 12 dager, med gjennomsnittlig intensitetkulminasjon på ca. 4. dag  og begynner å tape seg på 9. dag.  Selv om vanligvis ikke livsfarlig, er heroinabstinens  en smertefull og veldig stressfull tilstand. Vanlige rinkluderer: utvidede pupiller, alvorlig vondt I musklene, rygg, bein og ledd; kvalme og oppkast, magekramper, diaré, avkjøling og gåsehud, svetting, rennende nese og øyne,  gjesp;  ekstrem uro og søvnløshet. Muskelkramper I bein gjør at de sparker. De psykiske symptomene inkluderer angst, dysfori, depresjon, uutholdelig heroinbehov. økende behov for høyere stoffdoser med tiden, for å nå den ønskede euforisk effekt.

Innen ei uke, mens de fleste abstinenssymptomene avtar, opplever pasienten vanligvis noen forlenget svakhet og emosjonell smerte, karakteristisk for skyldfølelse og skam.  Ofte humørsvingninger, irritabilitet, søvnforstyrrelser, nattesvette er typiske.  Psykisk, eller emosjonell  heroinabstinens tar et par uker.

Bookmark & Share